Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κάτι ΜΥΣΤΗΡΙΟ γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας!


 Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να επισκεφτεί δωμάτια μυστηρίου ή απόδρασης,προκειμένου ψυχαγωγηθεί με έναν εναλλακτικό τρόπο και να ταράξει τα νερά της ρουτίνας των εξόδων του.

  Το Mysteries.gr λοιπόν,ενσαρκώνει ένα τέτοιο μέρος. Βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας και μια ανάσα μακριά από την Πανεπιστημιούπολη της Ζωγράφου. Πρόκειται για ένα ομαδικό και διαδραστικό παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τους οποίους καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Γρίφοι, παζλ, λουκέτα, κρυφά δωμάτια και πρωτότυπα αντικείμενα σε περιμένουν να τα γνωρίσεις από κοντά. Ωστόσο,το Mysteries δεν συμπεριλαμβάνει δωμάτια απόδρασης (escape rooms), όπως η πλειονότητα τέτοιων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα. Οι παίχτες δεν είναι κλειδωμένοι στα δωμάτια. Η ιδέα για τη γέννηση του Mysteries αφενός προήλθε από τα δωμάτια απόδρασης (escape rooms) του εξωτερικού, αφετέρου όμως,οι γονείς του το εξέλιξαν δίνοντας βάση στην ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποθέσεις στο Mysteries είναι έργα των δημιουργών του και όχι έτοιμα σενάρια τα οποία προέρχονται από το εξωτερικό. Σκοπός των παιχτών, είναι η διαλεύκανση του μυστηρίου και η διεκπαίρωση της αποστολής, και ΟΧΙ η απόδραση από το δωμάτιο. Αυτά ακριβώς είναι που καθιστούν το 
Mysteries, ποιοτικό, πρωτότυπο, μοναδικό και πρωτοστάτη των δωματίων μυστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο.

  Οι ενδιαφερόμενοι κάνουν κράτηση στην υπόθεση της αρεσκείας τους και μετατρέπονται σε Sherlock Holmes και Ηρακλή Πουαρό. Κάθε υπόθεση μπορεί να φιλοξενήσει από 3 εώς 6 άτομα και αποτελείται από δυο ή τρια δωμάτια,στα οποία καλούνται να εκδηλώσουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο. Αφού οι ειδικοί πράκτορες του Mysteries δώσουν βασικές πληροφορίες και αναθέσουν την αποστολή, εσείς σε 1(!) ώρα καλείστε να ξετυλίξετε τον μίτο του μυστηρίου! Φυσικά, υπάρχουν και επίπεδα δυσκολίας.

  • Το κανονικό (Normal Mode) είναι το κατώτερο επίπεδο με ποσοστό 65% επιτυχίας.
  • Το δύσκολο (Hard Mode), ο οποίο αποτελείται από περισσότερους γρίφους και στοιχεία και εννοείται λιγότερη βοήθεια.
  • Sherlock Mode. Ουσιαστικά πρόκειται για Hard Mode με την μόνη διαφορά ότι σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ βοήθεια. Απαιτεί απόλυτη συνεργασία μεταξύ των παιχτών και ατσάλινα νεύρα!

Για περισσότερες πληροφορίες:


















                                                   
                                             

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου